Een veilig thuis voor uw data. Benader en beveilig uw bestanden, agenda’s, adreslijsten, communicatie en meer thuis, binnen u ZZP/MKB organisatie of uw Enterprise omgeving. Een eigen cloud opslag en collaboratie tool biedt u alle voordelen van cloud, maar met volledige controle en de mogelijkheid om compleet naar uw wensen en eisen in te stellen. Uw cloud op basis van uw regels.

Beem-IT maakt gebruik van Nextcloud, waarmee het mogelijk is om platform onafhankelijk een veilig en betrouwbare cloud-opslag voorziening te implementeren.

Nextcloud biedt alles wat u van een volwaardige cloud opslag en collaboratie oplossing mag verwachten. En wanneer u op zoek bent naar een oplossing voor veel data en dus een grote opslagbehoefte heeft, is Nextcloud veelal een aantrekkelijke speler waar u zeker rekening mee moet houden.

De nextcloud 12 oplossing geeft u toegang tot uw bestanden, waar u ook bent. Foto’s, documenten? Met Nextcloud kunt u op elk merk en type server, ongeacht met welk besturingssysteem u draait een cloud oplossing realiseren.

Nextcloud stelt u in staat bestanden of mappen te delen met mensen binnen en buiten uw eigen organisatie, u heeft hierover zelf volledige controle en kunt de uitgegeven autorisaties op elk moment aanpassen, intrekken, uitbreiden. U heeft volledige controle over uw data en uw cloud.

Veiligheid voorop

Nextcloud heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en is dan ook gecommitteerd optimale veiligheid van systemen en data te borgen. Nextcloud volgt en realiseert haar oplossingen volgens ISO27001 standaard en realiseert één van de beste scores als gekeken wordt naar het tempo van oplossen van gevonden bugs.

Nextcloud kan volledig worden geintegreerd met MDM, DLP en eventlogging voor monitoring, maar heeft zelf ook verschillende controle en monitoring mogelijkheden.

Nextcloud kan makkelijk geïntegreerd worden in een LDAP of Active Directory, ondersteund SSO/SAML 2.0.

Nextcloud beschikt over U2F en TOTP (Time based on time passwords) voor twee factor authenticatie.

Encryptie

Omdat Nextcloud gebruik maakt van de geldende industrie standaard SSL/TLS met AES-256 encryptie waarbij server-based of eigen certificaten kunnen worden gebruikt bent u gegarandeerd van een beveiligde verbinding tussen de devices die u gebruikt en de server waarop u de gegevens opslaat.

U kunt de data retentie regels zelf instellen en beheren, zodat u nooit langer gegevens hoeft te bewaren dan wettelijk of om privacy overwegingen noodzakelijk. Andersom zorgt u er ook voor dat u gedurende de bewaarplicht, de gegevens veilig beschikbaar kunt maken indien nodig.

Integratie met uw programmatuur

Nextcloud integreert met de filemanagers van uw device (Apple, Windows, Linux). Als u Outlook gebruikt wordt het al snel veel beter, omdat u de nextcloud drive direct kunt benaderen om links en bestanden met uw mail contacten te delen.

Geïnteresseerd in Nextcloud, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.